Publicaties

Tussen Maas- en Roer ’44-’45

Actie 75 jaar bevrijding! 

 

 

 

In het kader van 75 jaar bevrijding van Nederland nu voor Euro 20,00 inclusief verzendkosten binnen Nederland.

Tussen Maas en Roer ’44-’45 – De strijd om het Maas- en Roerfront in de gemeenten Maasgouw, Roerdalen en Roermond tijdens de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog / Richard van Kessel

Te bestellen via het bestelformulier onderaan deze pagina.

Al sinds mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Later heb ik me met name gericht op de militaire strijd in Midden Limburg. Hierbij heb ik veel informatie rondom de strijd om het Maas- en Roerfront in de gemeenten Maasgouw, Roerdalen en Roermond verzameld. Bij iedere wandeling of fietstocht door deze regio voel ik de behoefte om andere mensen deelgenoot te maken van deze informatie.

Zo is het idee geboren om de informatie te verwerken in een fietsroute. Tijdens het uitschrijven van de fietsroute bleek de informatie zoveel te zijn dat ik besloten heb om twee publicaties te maken. Beide in kleur en met de titel: “Tussen Maas en Roer ’44-’45”.

Het eerste boekje (A5 formaat) omvat de fietsroute en is in klein formaat opgezet en kan daardoor handig op de fiets worden meegenomen. Tijdens de 30km lange fietsroute door de bovengenoemde gemeenten fietst u door een mooi stuk Midden Limburg waar tussen 16 november 1944 en 1 maart 1945 de frontlijn lag. De route is afwisselend en voor elk niveau fietser goed te doen. De militaire handelingen worden zoveel als mogelijk in chronologische volgorde gevolgd en zullen er enkele Duitse verdedigingswerken bezocht worden.

Het tweede boek (A5 formaat) gaat veel dieper in op de gebeurtenissen die tijdens de fietsroute aan bod komen en zal u een overzichtelijk beeld geven van de strijd aan het Maas- en Roerfront, maar het is zo opgezet dat het eveneens geschikt is om los van de fietsroute gelezen te kunnen worden. ISBN: 978-90-824910-0-5.

Enkele onderwerpen die tijdens de fietsroute en in het boek aan bod komen zijn:

  • Ontstaan Maas- en Roerfront
  • De Duitse verdediging tussen Maas en Roer
  • Bevrijding Maasbracht, Brachterbeek, Linne en Roermond
  • Gevechten op de Linnerheide en Osen
  • En meer…………

Impressie uit het boek “Tussen Maas en Roer ’44-’45”

Prijzen:

Prijs fietsroute “Tussen Maas en Roer ’44-’45”: Euro 3,50
Prijs boek “Tussen Maas en Roer ’44-’45”: Euro 17,50
Verzendkosten binnen Nederland bedragen: Euro 4,35. Bij een grotere bestelling zijn de verzendkosten op aanvraag.

Online actie in kader van 75 jaar bevrijding: het boek “Tussen Maas en Roer ’44-’45” in combinatie met de fietsroute voor Euro 20,00 inclusief verzendkosten binnen Nederland.

De combinatie van het boek “Tussen Maas en Roer ’44-’45” en de fietsroute is tevens verkrijgbaar bij boekhandel Plantage Roermond, boekhandel Boom in Roermond, het VVV kantoor in Roermond en het Roerdriehoek museum in Montfort.

Het aanbieden van beide publicaties en de fietsroute is geen commerciële activiteit en daarom is geprobeerd laagdrempelig en kostendekkend te werken. De fietsroute geschiedt geheel voor eigen risico.

 

Bestellen:

Bestellen kan door onderstaand bestelformulier in te vullen. Geef hierbij duidelijk aan of u de fietsroute, het boek of de combinatie van beide wilt bestellen. Let op dat uw emailadres correct is ingevoerd! U krijgt dan z.s.m. bericht.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp (verplicht)

Uw bericht